Affiliate marketing

Affiliate marketing is één van de vele vormen van internetmarketing waarmee u de winst van uw bedrijf kunt verhogen. Bekijk hieronder de mogelijkheden voor affiliate programma`s en marketing.

 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij u een soort wederverkoper of partner heeft op het internet. Tegen een kleine prijs zet u een betaalde advertentie op een andere bedrijfswebsite.

Als mensen via dat bedrijf op uw website komen en een product kopen, dan moet u een klein percentage van de winst afstaan aan uw partner. U maakt dus allebei winst.

 

Waarom kiest u voor affiliate marketing?

Het voordeel van affiliate marketing is dat uw partners alleen geld kosten als zij ook echt geld opleveren. Vraagt u zich af waarom deze manier van internetmarketing werkt? Uw partners delen mee in de winst en blijven zo gemotiveerd om zoveel mogelijk klanten naar uw bedrijf te brengen. Een affiliatieprogramma is dus simpel en open.


Mogelijkheden voor affiliate marketing

Er zijn meerdere mogelijkheden van affiliate marketing, namelijk een affiliate-netwerk of een eigen affiliatieprogramma. In een affiliate-netwerk vindt u snel affiliates zonder zelf te zoeken, waardoor u misschien eerder geld verdient. Wilt u liever uw eigen affiliateprogramma? Dan zorgt u zelf voor affiliates.

 

Interesse in affiliate marketing?

Heeft u interesse in de opties rondom een affiliatieprogramma of affiliatienetwerk? CIM Programmeurs adviseert u graag bij zowel affiliate netwerken als bij de integratie van een affiliatiesysteem in uw online webwinkel. Neem gerust contact   op met CIM voor de opties.