XML

Op zoek naar een ervaren XML-programmeur voor de structuur en opmaak van uw website? Dan bent u bij CIM Programmeurs aan het juiste adres. Wij maken XML-scripts voor u, zodat uw website klantvriendelijk wordt en professionaliteit uitstraalt. 


Wat is XML?

XML betekent Extensible Markup Language en is een eenvoudige standaard om de structuur van documenten vast te leggen. XML-codes bepalen dus ook de opmaak van uw website.

Een voorloper van XML is HTML. Bij XML is de opmaaktaal echter leesbaar voor de mens én de computer. In HTML kan men nog niet vastleggen welk gegeven een telefoonnummer of datum is.


Wat maken wij met XML?

CIM Programmeurs maakt met de opmaak van uw website in orde met de juiste XML files. Net als bij HTML vertellen de XML files uw browser hoe de XML tags op het scherm van uw website moeten staan.

De programmeurs houden uiteraard rekening met uw wensen. CIM Programmeurs verwerkt tekst en afbeeldingen met XML-codes op een professionele manier in uw website.


Van XML naar HTML en XHTML

XHTML is een combinatie van XML en HTML: een overgang die steeds meer plaatsvindt. XHTML beschikt vaak over dezelfde onderdelen als HTML, alleen de syntaxis is iets anders. Men kan simpel bestanden in een ander formaat. Bij XML heeft de syntaxis een extra betekenis.

Neem contact op voor programmeur voor XML-codes en PHP scripts!