Programmeertalen

Programmeren lijkt misschien gemakkelijk, maar het tegendeel is waar: de vele programmeertalen zorgen ervoor dat men vaak de verkeerde programmeertaal uitkiest en uw computer het niet snapt. CIM Programmeurs is gespecialiseerd in programmeertalen en helpt u met het uitkiezen van de juiste programmeertaal voor uw webapplicatie.

 

Wat is een programmeertaal?

Een programmeertaal is een formele taal waarin de opdrachten staan die een computer moet uitvoeren. Een programmeertaal heeft daarom een andere grammatica dan andere talen. Gewone taal is te complex en een programmeertaal is slechts op één manier te begrijpen. Miscommunicatie komt niet voor bij uw applicatie.

 

Hoe werkt een programmeertaal?

Men voert programmeertalen in de computer in en daarna voert de computer de programmeertalen uit. Dit kan op vier manieren: de computer voert de programmeertaal direct uit, de computer voert de programmeertaal uit na het omzetten van de taal, de programmeertaal wordt eerst omgezet in een tussencode of een speciaal programma leest de programmeertaal in en voert de instructies van de taal uit.

 

Welke soort programmeertalen zijn er?

In de loop der jaren ontstonden er steeds meer programmeertalen, die men onderverdeelt in object-georiënteerde, imperatieve, functionele en logische programmeertalen. CIM Programmeurs gebruikt de volgende programmeertalen, opmaakttalen en technieken: PHP, XHTML, HTML, Javascript AJAX, CSS, MySQL, PL, SQL, RSS, XML, objectgeoriënteerd.

 

Bekijk de programmeertalen en neem contact op voor de opties!